Zes koffierecepten voor hobbybarista's

Zes koffierecepten voor hobbybarista's

Om het thuiswerken te verzachten heeft Nespresso enkele nieuwe gearomatiseerde koffiesmaken gelanceerd. De BARISTA CREATIONS zijn om van te snoepen. Je kan kiezen tussen Vanilla Éclair, Caramel Crème Brulée, Cocoa Truffle, Vanilla Custard Pie, Caramel Cookie en Hazelino Muffin.

Deze koffie kan je uiteraard zo drinken, maar nu je veel tijd om handen hebt, kan je maar beter de barista in jezelf loslaten. Met deze zes recepten, die je met koeien- of plantaardige melk kan bereiden, ben je wekenlang zoet. Smakelijk!

Cappuccino Rose Romance

Ingrediënten

  • Een snuifje kardemompoeder

  • 5 ml (ongezouten) rode bietensap
  • 100 ml sojamelk
  • 1 BARISTA CREATIONS Vanilla Éclair capsule
  • Recept

    1. Schenk 100 ml sojamelk in jouw Nespresso Barista of Aeroccino machine.

  • Voeg een snuifje kardemompoeder toe.
  • Voeg 5 ml (ongezouten) rode bietensap toe.
  • Sluit het deksel van de Barista, selecteer het Cappuccino recept en druk op de startknop.
  • Schenk daarna het warme melkschuim in een cappuccino kopje.
  • Bereid 40 ml Vanilla Éclair bovenop het melkschuim in het kopje.
  • Dolce Truffle Cappuccino

    Ingrediënten

    • Een snuifje cacaopoeder of een stuk zwarte chocolade en een rasp
    • 10 ml Dulce de Leche
    • 100 ml (halfvolle) melk
    • 1 BARISTA CREATIONS Cocoa Truffle capsule

    Recept

    1. Giet 100 ml (halfvolle) melk in je Barista of Aeroccino machine.
    2. Sluit het deksel van de Barista, selecteer het Cappuccino recept en druk op de startknop.
    3. Giet 10 ml Dulce De Leche in een cappuccino kopje.
    4. Schenk het warme melkschuim hier bovenop.
    5. Bereid 40 ml Cocoa Truffle in het kopje.
    6. Werk af met cacaopoeder of rasp een stukje zwarte chocolade als topping op je cappuccino.

    Golden Turmeric Latte

    Ingrediënten

    • Een snuifje kurkumapoeder
    • 120 ml (halfvolle) melk
    • 1 BARISTA CREATIONS Caramel Crème Brûlée capsule
    • Optioneel: 5 à 10 ml agavesiroop

    Recept

    1. Giet 120 ml (halfvolle) melk in je Barista  of Aeroccino machine.
    2. Voeg een snuifje kurkumapoeder toe.
    3. Sluit het deksel van de Barista, selecteer het Latte Macchiato recept en druk op de startknop.
    4. Schenk daarna het warme melkschuim in een receptglas.
    5. Bereid hier 40 ml Caramel Crème Brûlée bovenop.
    6. Werk af met een snuifje kurkumapoeder.

    Alternatief: Liever iets zoeter? Voeg dan 5 tot 10 ml agavesiroop toe.

    Caramel Cookie & Lemon Zest Latte

    Ingrediënten

    • Een citroen en rasp
    • 100 ml (halfvolle) melk
    • 1 BARISTA CREATIONS Caramel Cookie capsule

    Recept

    1. Giet 200 ml halfvolle melk in je Barista of Aeroccino machine.
    2. Sluit het deksel van de Barista, selecteer het Flat White recept en druk op de startknop.
    3. Bereid 230 ml Caramel Cookie in een receptglas.
    4. Schenk het warme melkschuim uit je machine bovenop de koffie in het receptglas.
    5. Werk af met citroenzeste.

    Hazelino Muffin & Coconut Flake Soy Latte

    Ingrediënten

    • 100 ml sojamelk
    • 1 theelepel kokosnootschilfers
    • 1 BARISTA CREATIONS Hazelino Muffin capsule

    Recept

    1. Giet 100 ml sojamelk in je Barista of Aeroccino machine.
    2. Sluit het deksel van de Barista, selecteer het Flat White recept en druk op de startknop.
    3. Bereid 230 ml Hazelino Muffin in een receptglas.
    4. Schenk het warme melkschuim uit je machine bovenop de koffie in het receptglas.
    5. Werk af met wat kokosschilfers.

    Alternatief: Liever iets zoeter? Voeg dan 10 ml kokossiroop aan je melk toe voor je de Barista machine start.

    Vanilla Custard Pie & Lavender Latte

    Ingrediënten

    • 100 ml (halfvolle) melk
    • 5 tot 10 ml lavendelsiroop
    • Een takje verse lavendel
    • 1 BARISTA CREATIONS Vanilla Custard Pie capsule

    Recept

    1. Giet 100 ml (halfvolle) melk in je Barista of Aeroccino machine.
    2. Voeg 5 tot 10 ml lavendelsiroop toe.
    3. Sluit het deksel van de Barista, selecteer het Flat White recept en druk op de startknop.
    4. Bereid 230 ml Vanilla Custard Pie in een receptglas.
    5. Schenk het warme melkschuim uit je machine bovenop de koffie in het receptglas.
    6. Werk af met een takje verse lavendel.