Gratis datingsites: Gratis daten zonder betalen

Gratis datingsites: Gratis daten zonder betalen

Ben je al even single of net terug vrijgezel en op zoek naar iemand om het leven mee te delen of gewoon op zoek naar plezier? Dan moet je eerst een date versieren. Er zijn daar tal van manieren voor, maar aangezien je dit nu leest op het internet, kan je even goed nu direct online op zoek gaan naar de liefde van jouw leven.

Maar waar moet je beginnen? De beste datingsite van België vinden is niet gemakkelijk en al zeker niet als je er een zoekt die gratis is. Er zijn zoveel verschillende datingsites. Daarom hebben we alle (helemaal of gedeeltelijke) gratis datingsites vergeleken en een overzichtelijk lijstje samengesteld. Hieronder overlopen we welke mogelijkheden er zijn om een gratis date te scoren.

Gratis daten bestaat dat nu eigenlijk? En waar vind je deze gratis dating websites?

Zijn gratis datingsites echt gratis

De meeste mensen geloven niet in ‘gratis’ en vragen zich af of er geen addertje onder het gras zit. Terecht! Want meestal is dat ook zo. Niets is zomaar gratis in het leven hebben we geleerd. Veel gratis dating sites claimen gratis te zijn maar ze laten je een profiel waarmee je wel berichten kunt sturen, maar geen antwoorden kunt lezen. Dus uiteindelijk ben je hier niets mee. Eigenlijk heb je gewoon voor een extra profiel op hun site gezorgd. Daarom is het van belang het kaf van het koren te scheiden en de beste datingsites te vinden.

Voordelen van een gratis datingsite

Het lijkt contradictorisch maar hoe kan een gratis datingsite beter zijn dan een betalende datingsite? Daar gaan we hieronder verder op in.

Serieuzere profielen

De meeste betalende dating sites vertellen je dat er meer serieuze singles op hun website zitten dan bij een gratis dating site. In werkelijkheid is er echter geen enkele reden dat dit zo zou zijn. Bij een betalende datingsite is de kans trouwens groot dat de profielen niet meer actief zijn wanneer ze niet meer betalen en dat deze singles jouw berichten bijgevolg niet eens kunnen beantwoorden. Dat heb je niet met een gratis dating site.

Meer singles

Omdat mensen niet graag betalen voor iets, zijn er meer vrijgezellen te vinden op gratis datingsites dan op betalende sites. Je hebt hierdoor veel meer keuze uit singles wat op zijn beurt nog meer mensen aantrekt om zich in te schrijven. Langs de andere kant brengt dit ook meer concurrentie met zich mee. Het voordeel van een gratis datingsites is dus dat er meer leuke singles op te vinden zijn voor een relatie, maar het nadeel is dat er tevens meer concurrentie is van andere singles.

Het contact is van betere kwaliteit

Omdat mensen op een betalende site doorgaans voor beperkte tijd een abonnement nemen, probeert men zoveel mogelijk waar voor hun geld te krijgen. Men probeert dus zoveel mogelijk contacten te leggen en berichten te sturen. Hierdoor is het contact doorgaans van mindere kwaliteit.

Welke gratis datingsites zijn er

Er zijn betalende sites die tijdelijk zonder kosten zijn door een promo of sites die volledig gratis zijn. Hieronder overlopen we enkele gratis datingsites.

Match4me

Match4me is een dating site gericht op hoogopgeleide mensen. Ze krijgen vele nieuwe leden en bieden naast berichten sturen en chatten ook quizzen aan. Er zijn voortdurend leden online. Profielen worden handmatig gecontroleerd dus de kans op valse profielen is miniem.

Het is dus een premium datingsite maar ze biedt je nu tijdelijk 3 dagen een volledig gratis premium abonnement aan! Schrijf je hiergratis in voor deze datingsite. 49% van de mensen op de site zijn vrouwen en 51% mannen. Via deze gratis datingsite kan je snel nieuwe mensen leren kennen.

Parship

Parship is een dating site gericht op hoogopgeleide singles. Ze krijgen vele nieuwe leden dankzij uitvoerig reclame voeren via verschillende kanalen (tv, radio, internet, etc). Ieder profiel wordt manueel gecontroleerd dus de kans op fake profielen is miniem.

Het is de grootste datingsite in België maar toch kan je je gratis aanmelden en zien of het naar meer smaakt. Probeer het uit en wie weet leer je er wel je toekomstige partner kennen !

50plusmatch

Bij 50plusmatch kan je jouw ideale partner vinden als je zelf 50+ bent en op zoek bent naar een relatie. Deze datingsite focust zich op een specifieke leeftijdscategorie: vijftigplus dating. Je kan er videochatten en er is een forum waar je andere singles kan leren kennen en misschien wel een partner vindt.

Het is een betalende website, maar ook bij hen kan je hun datingsite 3 dagen gratis uitproberen. Probeer het hier kosteloos uit en vind snel je ideale partner. Het is een van de enige datingsites voor 50 plus.

Be2

Be2 is niet enkel een online datingsite maar ook een relatiebureau. Je kunt je er gratis registreren. Ze baseren zich op hun Be2 persoonlijkheidstest om zo je ideale match te vinden. Je krijgt dan contactaanbevelingen zonder enige verplichting.

Ze profileren zich eerder als een relatiebureau en proberen je echt te matchen met de persoon die volgens hun test het best bij je past. De gratis persoonlijkheidstest op hun datingsite kan je hier uitproberen.

Tinder Online

Iedereen kent Tinder als dating app, maar wat de meesten niet weten is dat Tinder ook een desktopversie heeft. Het is veruit de meest populaire gratis datingapp maar tegenwoordig kan je dus ook beginnen swipen op je laptop of computer. Handig voor mensen die nog geen smartphone hebben.

Hoe werkt het? Eigenlijk net op dezelfde manier als de app op je smartphone. Je swipet naar links of rechts en je kan de foto’s bekijken en profielen lezen, maar dan op een groter scherm.

Zoals je ziet is het zeker mogelijk om gratis datingsites te vinden. Ben jij ook op zoek naar jouw ideale partner? Begin vandaag dan nog met gratis daten via een van deze websites. Wie weet komt er wel een serieuze relatie uit voort en ontmoet je de man of vrouw van je leven! Wie niet waagt, die niet wint, toch? Alleen is maar alleen en samen is toch leuker.

Is online dating voor jou een vreemde wereld? Niet vertrouwd met relatiesites? Geen probleem. Vroeger was het vooral populair bij jongeren maar de laatste jaren schuift dit op en hebben singles tussen 35 en 55 ook hun weg naar het online daten gevonden. Het is dus zeker geen taboe meer als je je metgezel hebt leren kennen via een dating website. Probeer het daarom gewoon eens uit via een gratis datingsite!