Wat heb je nodig ?
- 500 gram (volkoren) lasagnevellen
Zo maak je het in 90 minuten
Stap 1
Doe een flinke scheut olijfolie in een kookpot. Snij de ui, paprika en wortel in kleine stukjes en laat ze al roerend een vijftal minuten stoven op een middelmatig vuur. Plet de look en voeg bij de groenten.
Voor de tomatensaus :
Stoof een versnipperde ui en twee geplette teentjes look op een zacht vuur aan in wat olijfolie. Wanneer de uien glazig worden, voeg je twee à drie blikken tomatenblokjes toe. Kruid met peper, zout en fijngehakte groene kruiden naar keuze (oregano, peterselie, basilicum, ). Laat de saus zo lang mogelijk (minstens een uur) en zonder deksel sudderen op het allerlaagste vuur. Mix ter afwerking de saus fijn met een staafmixer, tenzij je graag grove stukken hebt.
Stap 2
Doe de tomatensaus erbij (hou nog een paar lepels over) en eventueel wat versnipperde basilicumblaadjes. Kruid met peper en zout en laat een twintigtal minuten sudderen op een laag vuur.
Stap 3
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden
Stap 4
Wrijf een ovenschotel in met wat olijfolie. Bedek de bodem met de rest van de tomatensaus en een paar lasagnevellen. Wissel telkens af met een laagje groenten, een laag verbrokkelde mozarella en een handvol rauwe spinazie. Maak zoveel lagen als je schotel diep is of tot je alles hebt opgebruikt. Let wel dat de laatste laag uit mozzarella bestaat.
Stap 5
Dek de schotel af met zilverpapier en laat de lasagne minstens drie kwartier garen in de oven. Laat voor het opdienen een tiental minuten afkoelen.
Ga zelf aan de slag en stuur ons een foto van het resultaat via Instagram met #MetroMeal @metrobelgie
Met dank aan