1. De watercoach
Iedere sporter weet hoe belangrijk het is om op tijd en stond een stevige slok water te drinken, maar in de praktijk wordt dit al snel vergeten. Gelukkig is er het kickstarterproject The Hug', dat een armband ontwikkelde met ingebouwde sensor die je watergebruik zorgvuldig bijhoudt en je er via de bijbehorende app aan herinnert dat het tijd is om de waterfles boven te halen. De The Hug'-app is compatibel met andere sportapps zoals FitBit en Runkeeper en stemt zijn alerts af op jouw trainingsschema.
Verkrijgbaar voor 51,8 euro
2. De muzikale hoofdband
Tijdens het lopen is het geen sinecure om je oortjes of je hoofdtelefoon netjes op z'n plaats te houden. En dat had ook RunPhones in de gaten toen ze besloten om deze hoofd/zweetband met ingebouwde speakers te ontwikkelen. Deze RunPhones Intensity-muziekspeler is bovendien veiliger dan de klassieke alternatieven omdat het je oren niet bedekt en dus ruimte laat voor omgevingsgeluiden. En niet onbelangrijk: de RunPhone Intensity- hoofdband is niet gedoemd om na je eerste trainingssessie te transformeren tot een oncharmante zweetvod, maar kan gewoon uitgewassen worden.
Verkrijgbaar voor 35 euro
3. Slimme kleding
Intussen weet iedereen wel dat comfortabele kleding essentieel is om goede sportprestaties neer te zetten. Hardwareontwikkelaar Heapsylon gaat nog een stapje verder en kwam op de proppen met drie kledingstukken die sporters coachen en motiveren tijdens hun training. Zo zijn er de slimme sokken die motiverend werken en de looptechnieken van de sporters analyseren. Via een app krijg je feedback over je meest voorkomende fouten. Verder is het bedrijf ook bezig aan de ontwikkeling van een T-shirt en een BH met een ingebouwde hartslagmeter, die de klassieke en nauwaansluitende hartslagmeters moet vervangen.
Verkrijgbaar vanaf 42 euro (smartsocks), 130 euro (T-shirt) en 121 euro (sportbh)
4. De dieetgoeroe
Een gezonde voeding is essentieel om in topvorm te blijven. Helaas is het niet altijd even makkelijk om je aan het voorgeschreven dieet te houden. Hapifork is er om je daarbij te helpen door op een snelle en intelligente manier jouw eetpatroon te analyseren. Zo gaat de vork na hoe snel je eet en begint hij te trillen zodra je te snel dreigt te eten. Het vergt echter wel wat technisch inzicht voor je met deze bovengemiddeld grote vork aan de slag kunt: de vork beschikt niet over Bluetooth-technologie, dus je moet eerst de vereiste software op je computer installeren, alvorens je de vork via een USB-stick met je computer kunt verbinden.
Verkrijgbaar voor 57 euro
Mare Hotterbeekx
Wil je meer weten? Volg ons dan via metrotime.be/road2ny, via Facebook en Instagram @metrobelgie of via Twitter @road2NyCamille - @road2NYMare