Het onderzoek werd gedaan naar meer dan 13.300 mannen in de leeftijd 20 tot 59 jaar oud en vanaf 2013 tot 2017. Participanten werden ingedeeld in drie groepen: normale werktijden (dus een 40-urige werkweek), een lange werkweek (52 uur werken) en een extreem lange werkweek (meer dan 52 uur per week). Ook werd gekeken naar leeftijd, opleidingsniveau, maandelijks inkomen, of de mannen roken en hoe laat ze dan werken als enkele factoren.
Wat blijkt: mannen die een lange of extreem lange werkweek maakten, konden absoluut meer verbonden worden met kaalheid dan mannen met een normaal werkschema. In de normale groep had 2% van de mannen last van kaal worden, in de lange werkweek groep was dat 3% en in die van extreem lange werkweek was het 4%. Kortom: mannen die meer dan 52 uur per week werken zijn twee keer zo gevoelig voor het verliezen van hun haar dan mannen die het bij een 40-urige werkweek houden.
Stress
De reden voor de steeds gladder wordende hoofdhuid: voornamelijk stress. Stress veroorzaakt schade aan de haarzakjes, waardoor het haar gaat 'rusten': het einde van actieve haargroei. Te veel werk en onvoldoende rust veroorzaken een verandering in de hormoonspiegels die negatieve effecten op meerdere delen van het lichaam kunnen hebben.
De academici die de studie hebben uitgevoerd hebben nu bij wetgevers in Seoul aangedrongen op beperking van het aantal uur dat mensen mogen werken. Het onderzoek is alleen uitgevoerd onder mannen, hoe het met vrouwen zit is niet bekend.