Dat de wok afkomstig is uit het Verre Oosten, wist je waarschijnlijk wel, maar wist je ook dat deze veelzijdige pan pas echt populair werd toen brandstof erg duur was? De bedoeling was om een stevig vuur te stoken en alle ingrediënten op een zo kort mogelijke tijd te garen. Wokken werd razend populair en vond uiteindelijk ook tal van aanhangers in het Westen. Dat is niet verwonderlijk, want wokgerechten sluiten perfect aan bij een drukke levensstijl. Ze zijn snel klaar, vereisen weinig voorbereiding en toch ontbreken ze niet aan smaak! Ons bewijs hiervoor: een recept voor een heerlijk wokgerecht met kip, groentjes en koriander.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 600 g kipfilet
- 300 g sojascheuten
Aan de slag:
Kook de erwtjes in gezouten water.
Snijd ondertussen de kipfilets in fijne reepjes. Schil de wortelen en verwijder de buitenste bladeren van het citroengras. Snijd de wortelen vervolgens in lange reepjes en het citroengras in blokjes.
Verhit een wokpan op een hoog vuur en voeg de arachideolie toe. Roerbak de kip en voeg de erwten, wortelen en het citroengras toe. Voeg vervolgens de woksaus, sojasaus, koriander en sesamolie toe en laat alles kort garen. Laat de wok zeker niet te lang op het vuur staan, zodat de kip niet uitdroogt en de groenten beetgaar blijven.
Breng net voor het serveren het gerecht op smaak met de sojascheuten en munt. Serveer met witte rijst. Smakelijk eten!