Nu november onderweg is, komen de feestdagen langzamerhand in beeld. Gezellig samenzijn en uitgebreid tafelen staan dan uiteraard voorop. Als je gasten over de vloer krijgt, wil je die natuurlijk imponeren met jouw kookkunsten. Aangezien een goed begin het halve werk is, geven wij je, dankzij de kerstsite van Lidl, elke week een eindejaarsreceptje mee. Zo kan je alvast proeven, kiezen, experimenteren, ... Het hoofdgerecht is ongetwijfeld het hoogtepunt van de maaltijd dus beginnen doen we met het recept voor een smakelijke everzwijnragout, die prima samengaat met krielaardappeltjes.
Wat heb je nodig? (voor vier personen)
- 500 g everzwijn (in stukjes)
- 7 dl wildfond
Aan de slag
Versnipper de ui en het teentje look en snij de selder en de wortelen in grove stukken.
Laat een klontje boter smelten in een ruime stoofpot en bak er de stukjes everzwijn in op een hoog vuur, tot ze goudbruin zijn. Voeg de groenten toe en laat even meestoven. Bestrooi met bloem en rietsuiker en roer het geheel goed om.
Voeg nadien de wildfond en de gepelde tomaten toe, kruid met peper en zout en dek de pot af. Zet het vuur op een laag pitje en laat het geheel zachtjes gaarstoven, totdat het vlees mals is en uit elkaar valt.
Schep het vlees en de groenten uit de saus en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Kook intussen de krielaardappelen gaar.
Eenmaal de saus ingedikt is en de krieltjes gaar zijn, kan alles mengen en opdienen. Werk elk bordje af door er wat snippers bieslook over te strooien.
Ben je al volop op zoek naar inspiratie voor jouw kerstmenu? Neem dan zeker een kijkje op de kerstsite van Lidl. Die barst van de feestelijke ideeën, recepten en ingrediënten!