Het is duidelijk: de zomer begint aan zijn intrede in ons land. Op sommige dagen gaan de temperaturen zelfs in de richting van tropisch' en dan is verkoeling altijd welkom. In de vorm van een frisse pennesalade bijvoorbeeld! In combinatie met onze bruschetta met tomatentapenade als aperitiefhapje, geniet je zo van een heerlijke maaltijd. Hoe kan het ook anders, met op en top zomerse ingrediënten als verse pesto, sappige kerstomaten en smakelijke feta! Extra pluspunt: in slechts twintig minuten staat dit gerecht op tafel, dus blijft er voldoende tijd over om van de zonnestralen te genieten! Probeer en proef!
Ingrediënten voor de verse pesto (4 personen):
- 2 bosjes basilicum
- 2 tenen knoflook
Stap 1
Mix de basilicum, de gepelde knoflook, de pijnboompitten, de parmezaan en een scheut olijfolie fijn in een blender.
Stap 2
Werk deze mengeling af door ze te kruiden met peper en zout.
Ingrediënten voor de pennesalade (4 personen):
- 250 gram penne
- 1 potje kerstomaten
- 1 blokje feta
- Peper en zout
Stap 1
Kook de penne in kokend gezouten water. Let er bij het afgieten op dat je de pasta spoelt onder koud water en voldoende laat uitlekken!
Stap 2
Meng de pasta met de verse pesto en kruid af met peper en zout.
Stap 3
Tenslotte halveer je de kerstomaten, verkruimel je de feta en meng je deze ingrediënten onder de pasta. Dit gerecht serveer je natuurlijk buiten, op een zonnig terras!
Zin in nog meer culinaire, zomerse ideetjes voor deze warme dagen? Neem dans eens een kijkje op de zomerwebsite van Lidl: www.lidlsummer.be