Pastinaak is helemaal terug van weggeweest! Deze pittige winterwortel valt onder de noemer vergeten groenten, maar krijgt steeds vaker een prominent plaatsje in vele supermarkten. Terecht, want de veelzijdige pastinaak is een heuse smaakmaker in heel wat wintergerechten. Voor het recept van deze week verwerken we pastinaken in een soep, die we uitbalanceren met zeevruchten en hazelnoten. Gegarandeerd een bord vol smaak en misschien zelfs een ideetje voor het voorgerecht van jouw feestmenu!
Wat heb je nodig? ( voor vier personen)
- 350 g pastinaak
- 300 g zeevruchten naar keuze (mosselen, garnalen, sint-jakobsschelpen...)
Aan de slag
Schil de pastinaken en snij ze in blokjes. Hak de sjalot en het preiwit fijn.
Laat de boter smelten in een soeppot en stoof er de groenten in aan tot de sjalot glazig is. Blus met het water, voeg de groentebouillonpasta toe, dek de pot af en breng het geheel aan de kook. Laat 25 minuten sudderen op een middelhoog vuur.
Mix de soep glad en giet ze door een fijne zeef. Kruid met peper en fleur de sel. Plet de hazelnoten met een vijzel en stamper en meng onder de soep.
Werk de pastinaaksoep af door zeevruchten, enkele fijne stukjes lente-ui en een paar druppels hazelnotenolie toe te voegen in elk bord. Smakelijk eten!