Tot dusver waren de weergoden bijzonder mild voor ons Belgenlandje. Daar lijkt nu verandering in te komen. Een stevige wind blaast door het land, het regent vaker en de weersvoorspellingen voor het komende weekend zijn helemaal om van te bibberen. Met deze weersomstandigheden is er geen betere plek dan thuis, zeker niet wanneer een dampend bord vol heerlijke seizoensgroenten voor je neus staat. Bovendien is parelhoen een Belgische favoriet tijdens de feestdagen. Misschien kan dit recept dus inspiratie bieden voor jouw kerstmenu!
Wat heb je nodig? (Voor vier personen)
- 1 parelhoen
- 1 dl gevogeltefond
Aan de slag
Maak de groenten schoon, schil de aardappelen en snij alles in grote stukken. Laat de klont boter smelten in een grote stoofpan en bak er groenten en aardappelen een tijdje in, tot de champignons goudbruin zijn.
Schik de parelhoen bovenop de groenten en kruid met peper en zout. Giet er de witte wijn en de gevogeltefond bij en dek de pan af. Laat het geheel zo'n 40 minuten stoven op een laag vuurtje.
Werk vlak voor het serveren elk bord af met enkele toefjes peterselie. Smakelijk!