Fazant met pappardelle

Fazant met pappardelle

Nu december eraan komt, mag alles stilaan een beetje feestelijker. Het huis uitbundig versieren, sfeervolle verlichting ophangen,... Ook je maaltijden mogen dan natuurlijk niet achterblijven. Het alledaagse stukje kip kan je bijvoorbeeld door een andere soort gevogelte vervangen, eentje die net iets feestelijker oogt. Zoals fazant! Het vlees is vergelijkbaar met kip, maar toch heeft het net dat beetje extra. In het onderstaande recept, dat bovendien inspiratie kan bieden voor jouw feestmenu, serveren we fazant met een smakelijke pasta.

Wat heb je nodig? (voor vier personen)

  • 4 fazantfilets
  • 400 g verse pappardelle

  • 400 g oesterzwammen
  • 50 g boter
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl room
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie voor de afwerking
  • Aan de slag

    Verwarm de oven voor op 180°C en scheur de oesterzwammen in stukjes. Bak de fazantfilets goudbruin in boter en kruid met peper en zout. Zet de filets nadien in de oven en laat ze daar gaar worden.

    Bak intussen de oesterzwammen en de knoflook in boter en kruid met peper en zout. Giet de wijn en de room erbij in de pan en breng het geheel aan de kook. Kruid indien nodig nog bij met peper en zout.

    Kook de pappardelle beetgaar in lichtgezouten kokend water en giet daarna af.

    Snij de fazantfilets in schijfjes en serveer met de pappardelle en gebakken oesterzwammen. Werk elk bord af met een beetje peterselie. Smakelijk!