De laatste dagen richting de herfstvakantie zijn ingezet! Dit kunnen echter behoorlijk drukke tijden zijn. Zo vraagt het winteruur weer een aanpassing, krijgen de kinderen hun eerste rapport van het schooljaar, trek je binnenkort misschien even naar het buitenland of plan je een Halloween-feestje... Veel tijd voor een uitgebreide herfstmaaltijd is er dan niet. Niet getreurd, met onderstaand recept en de producten van Lidl tover je in een handomdraai heerlijke herfstsmaken op tafel!
Wat heb je nodig? (voor vier personen)
- 8 kwartels
- 1 pakje pompoenpuree
Aan de slag
Verwarm de pompoenpuree op een laag vuurtje. Als je een extra smeuïge puree wil, kan je eventueel het scheutje room toevoegen.
Snijd het spek in reepjes en bak het kort aan. Meng de spekreepjes vervolgens onder de pompoenpuree en kruid alles naar smaak af met peper en zout.
Kruid de kwartels met peper en zout, bak ze kort langs alle zijden in een pan en gaar ze gedurende zes minuten in een oven van 180 °C.
Warm de peertjes in rode wijn op en laat de cognacsaus ondertussen even opkoken op een zacht vuurtje. Dien op en serveer met de groentechips. Smakelijk!
Wist je trouwens dat Lidl je deze week een combinatiekorting biedt? De kwartels staan al in de aanbieding en als je er de peertjes en groentechips bijkoopt, krijg je er nog eens 10% extra korting bovenop!