Couscous is een typisch Noord-Afrikaans gerecht dat steeds vaker zijn weg vindt naar de hedendaagse keuken. Voorlopig is de veelzijdigheid van couscous echter nog niet zo gekend. De griesmeelbolletjes dienen vaak enkel als vervanging van aardappelen of pasta, maar je kan ze ook prima gebruiken voor een zoet nagerechtje (of een vegetarisch tussendoortje). Moeilijk te geloven? Probeer dan zeker eens dit eenvoudige recept voor zoete couscous met gedroogde vruchten en noten!
Wat heb je nodig? (voor vier personen)
- 200 g couscous
- gedroogde vruchten (abrikozen, rozijnen,...) en noten naar wens
Aan de slag
Breng het water met de honing aan de kook. Verdeel de couscous over vier kommetjes en giet er het kokende mengsel bij. Laat alles vijf à tien minuten rusten, totdat de couscous het water volledig heeft opgenomen.
Voeg nu de gedroogde vruchten, noten en munt naar smaak toe.
Het dessert is in principe zo al klaar, maar je kan nog heel wat smakelijke ingrediënten toevoegen voor extra verfijning. Met bijvoorbeeld yoghurt en passievrucht wordt het gerecht nog eens zo lekker! Geniet ervan!