WTA Toronto - Serena Williams moet knokken voor finaleticket

WTA Toronto - Serena Williams moet knokken voor finaleticket

Serena Williams (WTA 10) heeft zich geplaatst voor de finale van de Rogers Cup (2,83 miljoen dollar) in Toronto maar ze moest daarvoor wel diep gaan tegen de Tsjechische qualifier Marie Bouzkova (WTA 91). De 21-jarige Bouzkova overklaste Williams in de eerste set, die ze binnenhaalde met 6-1. Maar daarna herpakte de 23-voudige grandslamkampioene zich. Ze won de twee volgende sets telkens met 6-3. Na 1 uur en 47 minuten had de Amerikaanse haar ticket voor de finale beet. Daarin neemt ze het op tegen de Canadese Bianca Andreescu (WTA 27). De thuisspeelster won eerder op de avond met 6-4 en 7-6 (7/5) van de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 29).

De finale wordt het eerste onderlinge duel tussen de 37-jarige Williams en de 19-jarige Andreescu. Die laatste staat voor de derde keer in haar carrière in een WTA-finale. Eerder dit jaar pakte ze de eindzege in Indian Wells, in Auckland moest ze de titel aan de Duitse Julia Görges laten.

Williams, die in de tweede ronde Elise Mertens (WTA 20) had uitgeschakeld, gaat voor een 73e titel, de eerste dit seizoen. Ze won de Rogers Cup al drie keer (in 2001, 2011 en 2013).

bron: Belga