WK 2018 - Festivalgangers op TW Classic schreeuwen Rode Duivels naar derde plaats

Enkele duizenden muziekfans hebben zaterdag tijdens TW Classic in Werchter de Rode Duivels naar de derde plaats op de wereldbeker voetbal geschreeuwd. De ontlading op de festivalweide bij het doelpunt van Eden Hazard in de slotfase was enorm. Het enthousiasme bij de festivalgangers voor de wedstrijd België-Engeland met als inzet de derde plaats op het WK voetbal was groot. Duizenden bezoekers van TW Classic gaven de voorkeur aan de match op groot scherm op het concert van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats. Welgeteld één minuut voor het Amerikaanse gezelschap het podium betrad, had Thomas Meunier de Belgen op voorsprong gebracht.

Lange tijd was er geen vuiltje aan de lucht voor de voetbalfans. In een blakende zon zongen ze "I'm a believer" van The Monkees. Een nummer dat dateert uit 1966, uitgerekend het jaar dat Engeland voor de eerste en enige keer wereldkampioen voetbal werd. Lukaku kreeg ook op de festivalweide een applausvervanging. De invalbeurt van man van de streek Dries Mertens maakte de pret alleen maar groter.

Angst maakte zich van de massa meester toen de Rode Duivels in het vijfde kwartier zwaar onder druk kwamen te staan, tot het koningskoppel Hazard-De Bruyne zijn duivels ontbond voor het verlossende tweede doelpunt. Heel wat festivalgangers hadden acht dagen eerder op dezelfde locatie de Belgen zien stunten tegen Brazilië.

bron: Belga