Vanaf tweede helft van de week echt mooi weer

Het is deze namiddag overal droog en in het oosten van het land wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Elders blijft het zonnig met tegen de avond ook daar meer wolkenvelden. Het wordt zachter dan de voorbije dagen met maxima van 12 tot 15 graden in de Ardennen en 15 tot 17 graden elders in het land. De wind is matig uit oost tot zuidoost, meldt het KMI. Deze avond is het eerst licht tot gedeeltelijk bewolkt. Komende nacht klaart het op de meeste plaatsen uit en schuiven wat hoge wolkensluiers over het land. De minima liggen tussen 2 en 5 graden in de Ardennen en tussen 5 en 7 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit oost tot zuidoost.

Morgen is het eerst nog droog en vrij zonnig met geleidelijk meer hoge sluierbewolking vanaf het zuiden. In de namiddag wordt het bewolkt met in het zuiden van het land perioden van regen of buien en ook elders kans op een lokale bui. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 14 en 17 graden elders. De wind wordt zwak tot matig uit aanvankelijk oost tot zuidoost, later uit zuid tot zuidoost of veranderlijke richtingen.

Woensdag begint de dag zwaarbewolkt en grijs met kans op wat lichte regen of motregen. In de loop van de dag wordt het licht onstabiel en verschijnen er geleidelijk enkele opklaringen, maar kan er ook nog een lokale bui vallen. 's Avonds klaart het uit. De maxima liggen tussen 12 graden in Hoog­-België en 16 graden in de Kempen. De wind is zwak tot matig uit aanvankelijk zuidelijke richtingen en draait in de loop van de namiddag naar zuidoost tot oost. Aan zee steekt er een noordelijke tot noordoostelijke zeebries op.

Vanaf donderdag krijgen we droog weer met veel zon. Ook het paasweekend lijkt zonnig te worden met maxima tot 23 graden.

bron: Belga