Twitteraccount strijdt voor de terugkeer van gewone borden

Twitteraccount strijdt voor de terugkeer van gewone borden

In hippe restaurants en bistro's krijgen borden het hard te verduren. Steeds vaker worden ze vervangen door houten planken, dakpannen bokalen en zelfs kleine friteusemandjes. Heerlijke creativiteit voor de ene, onnodige pretentie voor de andere.

De Brit Ross McGinnes behoort tot de tweede groep en heeft schoon genoeg van de "stijl over inhoud nonsense van gastropubs." In maart richtte hij de Twitteraccount @WeWantPlates op, als aanklacht tegen de uitbundige manier waarop voedsel tegenwoordig gepresenteerd wordt.

De account vergaarde sindsdien al meer dan 70.000 volgers, maar stilletjes aan groeit de account ook uit tot een beweging in het Verenigd Koninkrijk. McGinnes getuigde aan The Guardian dat wanneer hij een burger bestelt in zij lokale pub, hij tegenwoordig de vraag krijgt of hij het op een bord wilt. De barman volgt de account op Twitter en herkende McGinnes.

In juli begon McGinnes immers met te vragen voor een bord wanneer hij geconfronteerd werd met een overdreven presentatie. De foto's voor en na plaatste hij ook op Twitter en als snel begonnen volgers hetzelfde te doen.

Fake fryer and chopping board sent back to the kitchen in exchange for a nice, white plate. Good work, @gemmasomerset pic.twitter.com/fPFuHpPOyM

— We Want Plates (@WeWantPlates) 9 september 2015

Een restaurant in Windsor besloot al zijn manier van ijs te serveren te veranderen nadat ze een foto zagen verschijnen op @WeWantPlates. In Glasgow is er zelfs een restaurant dat nu adverteert met het feit dat ze echte borden hebben.

Hieronder een greep uit enkel van de vreemdste manieren om een maaltijd te presenteren volgens @WeWantPlates

Fake-fryer fish and chips, presumably delivered by a fork-lift at @YorkMarriott. Jesus wept. (Pic: @DaveMcKinnon__) pic.twitter.com/Ar4Vyll3Vr

— We Want Plates (@WeWantPlates) 14 september 2015

"Fish en chips in een friteusemandje, waarschijnlijk geleverd door een vorklift."

"Zelfs toast is niet veilig"

At least the knife looks clean. "@RachelCroft27: @WeWantPlates nothing says edgy like bread in a cap #rustic pic.twitter.com/gMugcE5bTi”

— We Want Plates (@WeWantPlates) 13 juli 2015

"Broodsaté op een schoen. Nog liever brood uit een pet."

"I'll have the Wobbly Shovel Burger and chips. Sounds intriguing!" *20 mins later* "Ah." (Pic: @foodboozeshoes) pic.twitter.com/oe7MWMVbYw

— We Want Plates (@WeWantPlates) 2 augustus 2015

"Voor mij graag de wankele schopburger met frietjes."

"Chef, we hebben geen broodmandjes meer. - Geef me je handtas maar"

Just your usual giant mousetrap/toaster combo. (Pic: @ninaevans7) pic.twitter.com/hLfTd4RTCB

— We Want Plates (@WeWantPlates) 18 juli 2015

"Gewoon de gebruikelijke combinatie van een muizenval en een broodrooster."

"Garnaalcocktail boven een levende goudvis"

."@mulberryjane: Runny egg yolk, pea purée on a board? Yes please and stack my chips like a sodding game of jenga. pic.twitter.com/UFz2Yqii3y”

— We Want Plates (@WeWantPlates) 8 juni 2015

"Loperige eigeel en erwtenpuree op een plank? Ja graag, en stapel mijn frietjes alsof het een spelletje jenga betreft."

"We kregen een bord, maar het water kwam in een gieter en glazen werden vervangen door emmertjes."

"And how is the sea bass served?" "In a tiny can, on a massive log." *leaves* (Pic: @RichW82) pic.twitter.com/P1vmPaRg7I

— We Want Plates (@WeWantPlates) 16 augustus 2015

"Hoe wordt de zeebaars geserveerd? - In een klein blikje op een gigantische boomstam. *vertrekt*"

"Roestig en reëel"

Sausage, chips and... other stuff... at Varsity, Warwick. Yes, that is a dog bowl. (Pic: @zoecarrington) pic.twitter.com/Uk25iPcBw2

— We Want Plates (@WeWantPlates) 27 juli 2015

Voor wie wil eten als een hond.

"Het einde van de wereld is nabij"