Time to Eat: Fishsticks

Time to Eat: Fishsticks

recept maarten Joossens

Wat heb je nodig?

(voor 2 à 3 personen)

  • 100 g panko (Japans paneermeel)

  • 100 g tarwebloem
  • 2 eieren
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1 citroen
  • Zout
  • Peper
  • Boter
  • Olijfolie
  •  

    Zo maak je het

    1. Ontdoe de kabeljauw van zijn vel en snij de vis in lange repen met een diameter van een drietal centimeter.

  • Neem drie ondiepe soepborden: een voor de panko (met een snuifje zout en wat peper van de molen), een voor de bloem en een waarin je de eieren met een vork losklopt.
  • Wentel elk stuk vis eerst door de bloem, dan door het eimengsel en tot slot door de panko. Zorg ervoor dat elk stukje van de vis bedekt is.
  • Verwarm een grote pan op een hoog vuur en laat een flinke klont boter smelten in een scheut olijfolie. De olie zorgt ervoor dat de boter niet verbrandt. Bak/frituur de fishsticks aan weerszijden tot ze goudbruin zijn. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier zodat het overtollige vet geabsorbeerd wordt.
  • Dien meteen op met wat partjes citroen, een frisse groene salade en een portie Béarnaisesaus.