- 2 verse maïskolven
Zo maak je het
- Verhit een grillpan op een hoog vuur. Verwijder de bladeren van de maïskolven en smeer ze in met boter. Grill ze tot de verschillende kanten lichtjes gekleurd zijn. Haal ze uit de pan en snij ze in plakjes met een doorsnede van een halve centimeter ongeveer.
- Besprenkel de asperges met olijfolie en kruid ze met wat grof keukenzout. Gaar ze een minuutje of twee in een hete pan, terwijl je ze regelmatig door elkaar schudt. Leg ze even opzij.
- Was de veldsla en schik het op een bord. Snij de appel in plakjes en verwijder het klokhuis. Garneer de salade met de andere ingrediënten : de maïs, de asperges, de appel, een handvol rode bessen en zonnebloempitten. Verbrokkel tot slot de feta.
- Breng de salade op smaak met zelfgemaakt vinaigrette. Klop daarvoor de mosterd los in de rodewijnazijn. Leng aan met olijfolie en een flinke draai van de pepermolen. Besprenkel de salade en dien meteen op.
Klaar in 15 minuten
Ga zelf aan de slag en stuur ons een foto van het resultaat via Instagram met #MetroMeal@metrobelgie
Recept: Maarten Joossens
Foto's: Delphine Otte
Met dank aan