Ronde van Duitsland - Stuyven is de nieuwe leider na tweede plaats in derde rit

Kasper Asgreen heeft de derde etappe in de Ronde van Duitsland (2.BC) gewonnen. De Deen van Deceuninck-Quick Step verlsoeg na 189 km van Göttingen naar Eisenach onze landgenoot Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) in een sprint met twee. Stuyven is wel de nieuwe leider met 13 seconden voorsprong op Sonny Colbrelli die zaterdag vrede moest nemen met een derde plaats. Nadat Julian Alaphilippe vrijdag minuten verloor en in een vierde pelotonnetje verzeilde, besloot de Fransman, tweevoudig ritwinnaar in jongste de Tour de France, zaterdag zich positief in de kijker te rijden. Hij schoof mee in de vroege vlucht, met ook nog Mads Pedersen en Mika Herning.

Maximaal gunde het peloton hen bijna 8 minuten voorsprong en toen de bonus nog amper 2 minuten bedroeg, besloot de Fransman vooraan te versnellen, enkel Pedersen kon nog volgen. Het bleek een maat voor niks, op 22 km werden ze dan toch gegrepen.

De finale, met twee stevige hellingen, had intussen wel het peloton in stukken gebroken, leider Alexander Kristoff was verzeild in een tweede groep. Het was Jasper Stuyven die op 3 km een beslissende aanval plaatste, enkel Asgreen wist hem nog onder de vod van de slotkilometer bij te benen.

In de sprint vloerde de Deen onze landgenoot. De sprint om plek drie kwam 17 seconden later op naam van Sonny Colbrelli, voor Yves Lampaert, met Jens Keukeleire finishte nog een derde landgenoot met een achtste plaats in de top tien. Stuyven telt nu 13 seconden voorsprong op Colbrelli, 18 op Alexey Lutsenko, 19 op Yves Lampaert.

De Ronde van Duitsland eindigt zondag. Vorig jaar was de eindzege voor de Sloveen Matej Mohoric.