Wat heb je nodig?
- 100 gram rijstnoedels
Zo maak je het
- Kook de rijstnoedels voor in een ruime hoeveelheid gezouten water. Zorg dat je de platte, doorschijnende variant gebruikt en laat ze twee minuten minder lang koken dan op de verpakking staat aangegeven. Spoel de noedels onder koud water en zet ze even opzij.
- Maak nu de Pad Thai-saus. Doe wat arachideolie in een pan en bak de fijngesneden knoflook even aan. Voeg al roerend de tamarindepulp, de fijngeraspte palmsuiker, de versnipperde chilipeper en de vissaus en een klein beeje water toe. Laat de saus even inkoken, zet na een minuutje het vuur uit en zet de saus apart.
- Laat een flinke scheut arachideolie op een hoog vuur warm worden in een wok. Wanneer de olie begint te roken, bak je de scampi's gaar. Breek het ei in het midden van de wok en roer tot het bijna helemaal gestold is. Voeg nu de noedels en de Pad Thai-saus toe, met eventueel wat extra vissaus naar smaak.
- Ter afwerking voeg je de fijngesneden lente-ui en een handvol gemalen pinda's toe. Roer alles nog een keer goed door en schep dan de inhoud van de wok over in een bord. Als finishing touch strooi je nog wat gefrituurde uitjes over de Pad Thai. Dien onmiddellijk op met een partje limoen en een handvol rauwe sojascheuten.