1. Op tijd en stond heeft je lichaam een detox nodig
Af en toe je lichaam ontdoen van gifstoffen door te vasten of een weekje detoxpillen te slikken, klinkt steekhoudend. Toch is dit in de werkelijkheid een stuk gecompliceerder. Kort gezegd is ontgiften via een detoxdieet onzin, omdat je lichaam vanzelf herstelt. Probeer eens te minderen met alcohol of let op je suikerinname, dat zal ongetwijfeld al wonderen doen.
Foto Pixabay
2. Het ene dieet werkt beter dan het andere
Het Dukan of Atkins dieet, WeightWatchers, glutenvrij eten of een macrobiotisch regime zijn allemaal zelfverklaarde 'gouden' diëten. Maar omdat we allemaal verschillend zijn, werkt het ene vermageringsdieet niet beter dan het andere. Je zoekt beter een duurzaam en evenwichtig voedingspatroon dat past bij jouw lichaam en dat je kan volhouden.
3. Van vet word je vet
Wil je een gezond en gespierd lichaam? Dan heb je net vetten nodig. Je moet enkel oppassen dat je voor de juiste vetten kiest. Met gezonde vetten die je in avocado's, noten en vissen vindt, zit je vast en zeker goed. Transvetten, die in kant-en-klaarmaaltijden, koekjes en diepvriespizza's zitten, zijn dan weer uit den boze.
4. Verse groenten en fruit zijn altijd beter dan bevroren
We trekken heel snel onze neus op bij het idee van ingevroren voedsel. Ten onrechte, want als fruit en groenten direct worden ingevroren, worden veel voedingsstoffen bewaard. Verse producten komen daarentegen vaak van ver, en maken heel wat temperatuurverschillen mee vooraleer ze op je bord verschijnen. Hierdoor kunnen ze net voedingsstoffen verliezen.
Flickr Epsos.de
5. De ochtend beginnen met een sapje geeft je een jumpstart
Een vruchtensap is best gezond omdat het bomvol nuttige vitamines en mineralen zit, maar vaak bevatten ze amper eiwitten. En dat heb je net nodig om je stofwisseling in gang te zetten en je bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden.
6. Eieren zijn ongezond
Er werd ons lang ingepeperd dat meer dan drie eieren per week slecht is. In de tussentijd zijn er en masse onderzoeken verschenen die aantonen dat deze leuze onzin is. Zolang je het met mate eet, kan een gekookt eitje of een omelet dagelijks op je bord verschijnen.
Foto Pixabay
7. 's Avonds eten maakt je dik
De basis van afslanken is dat je meer energie verbruikt dan dat er binnenkomt in je lichaam. Het maakt met andere woorden niet uit hoe laat je eet, maar wel wát je eet. Als je rekening houdt met de calorieën die je eet en verbruikt, kan je met gerust hart 's avonds van een snack knabbelen of eens uit eten gaan.
8. Meerdere porties zijn goed om af te vallen
In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, houdt meerdere keren per dag snacken je stofwisseling niet actief. Bovendien ga je hierdoor al gauw meer eten, wat uiteraard niet de bedoeling is. Veel belangrijker is de dag beginnen met een gezond ontbijt.
9. Koolhydraatarme diëten zijn gezond
Eerder schreven we al dat een dieet zonder koolhydraten niet ideaal is. Bovendien hebben je hersenen koolhydraten in de vorm van glucose nodig om energie aan te maken. Zonder voel je je al snel suf, vermoeid en slecht gehumeurd. In de regel vermijdt je best 'lege' koolhydraten zoals witte pasta, wit broed en koekjes, en kies je steevast voor volkoren, fruit, groenten en granen.
Foto Pixabay
Bron: Women's Health