Wat heb je nodig ? (voor 4 personen)
- 300 gram mascarpone
Zo maak je het
- Werk de mascarpone met een vork los in een kom. Sla de room tot slagroom en de eiwitten tot schuim. Meng de mascarpone, de slagroom, de bloemsuiker en de eiwitten voorzichtig door elkaar. Dek af met vershoudfolie en zet even in de koelkast.
- Los een flinke schep suiker op in het sap van de limoen en de triple sec. Verbrokkel de Bastognekoekjes met je handen en dompel ze heel even in de limoenmengeling.
- Neem een glas naar keuze, dat je op voorhand even gekoeld hebt in de koelkast. Begin de assemblage van het dessert met een laag verbrokkelde koekjes op de bodem. Dan volgt een laag mascarponecrème, een laag rood fruit, opnieuw een laag crème en opnieuw een laag fruit.
- Strooi ter afwerking nog wat brokjes zwarte chocolade over het dessert. Laat voor het opdienen minstens een half uur opstijven in de koelkast.
Maarten Joossens