Gnocchi met rode pesto

Gnocchi met rode pesto

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 400 gram aardappelen

  • 200 gram bloem
  • Olijfolie
  • 1 ei
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 150 gram gedroogde tomaten
  • Handvol basilicumblaadjes
  • 1 teentje look
  • Peper
  • Zout
  • Zo maak je het

    1. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water tot ze helemaal gaar zijn. Pureer ze met een stamper en voeg het geklutste ei en een snuifje zout toe. Meng nu al knedend de bloem door de aardappelen tot je een mooi, consistent deeg hebt.

  • Rol lange slierten van het deeg. Snij er stukjes van een tweetal centimeter af en strooi er wat bloem over. Eventueel kan je de gnocchi over een vork rollen om een mooie afdruk te krijgen. Kook de zelfgemaakte pasta in een ruime hoeveelheid gezouten water. Wanneer de gnocchi aan de oppervlakte komen, zijn ze gaar.
  • Voor de pesto heb je een blender of keukenrobot nodig, al kan het ook met een traditionele vijzel. Begin met de gedroogde tomaten, de look en de basilicum fijn te malen/stampen. Voeg vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, peper, zout en een flinke scheut olijfolie toe. Je kan de pesto dagenlang bewaren in de koelkast of invriezen voor later.
  • Door Maarten Joossens