Gevulde courgette met kippengehakt

Gevulde courgette met kippengehakt

(voor 4 personen)

  • 8 ronde courgettes

  • 800gr kippengehakt
  • Handvol pijnboompitten
  • Bussel verse munt
  • 1 ei
  • 100gr Parmezaanse kaas
  • Twee of drie oude boterhammen
  • Glas halfvolle melk
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Olijfolie
  •  

    Zo maak je het

    1. Snij de hoedjes van de courgettes, leg ze apart en lepel het vruchtvlees eruit met een lepel.
    2. Meng het gehakt, de pijnboompitten, het ei en de geraspte kaas in een kom. Laat de boterhammen wak worden in de melk en voeg ze bij het mengsel. Verwijder de takjes van de munt, hak de blaadjes fijn en doe ze er ook bij. Meng de vulling met een vork, kruid met peper en zout.
    3. Smeer de bodem van een ovenschaal in met olijfolie. Vul de uitgeholde courgettes met het gehaktmengsel. Doe het hoedje er weer op en laat ze ongeveer een half uur garen in een voorverwarmde oven op 200 graden. Dien op met rijst.

     

     

     

     

    Recept Maarten Joossens