- 500 gr verse zalmfilet
- 300 gr witte rijst
- Twee paksoi
- 200 gr dubbelgedopte sojabonen
- 1 teentje look
- 1 el vissaus
- 2 el arachideolie
- 2 el lichte sojasaus
- 1 el mirin
- 1 el wasabi
- Sesamzaadjes
- Zout
Stap 1:
Meng de sojasaus, mirin en wasabi in een diepe kom. Ontdoe de zalmfilet van het vel, snij in gelijke stukken en dompel ze in de marinade. Dek af met vershoudfolie en laat de zalm een half uurtje rusten in de koelkast.
Stap 2:
Dop de verse sojabonen (edamame in het Japans) en snij de paksoi in grove stukken. Verwarm de arachideolie in een wok tot de olie begint te roken. Plet het teentje look en laat het even aanstoven in de olie. Wok de paksoi en de sojabonen met een scheut visolie.
Stap3:
Kook witte rijst naar keuze in gezouten water volgens de absorptiemethode. Haal de zalm uit de koelkast en werk af met wat sesamzaadjes. Dien de zalm, de rijst en de groenten op in aparte kommetjes.
Ga zelf aan de slag en stuur ons een foto van het resultaat via Instagram met #MetroMeal@metrobelgie
Recept: Maarten Joossens
Foto's: Delphine Otte
Met dank aan