Onderzoekers aan de Universiteit Van Sydney schotelden twee groepen een jaar lang tussen de twee en de twaalf eieren per week voor. Uit de resultaten bleek dat niemand met spectaculaire gewichtsveranderingen kampte. Zelfs diabetes type 2-patiënten ondervonden geen nadelen van het dieet. Het advies van de wetenschappers was dan ook opvallend: "De proefpersonen kunnen dit dieet zonder problemen aanhouden."
Cholesterol
Volgens Belgische richtlijnen zouden we beter niet meer dan drie eieren eten, vanwege het hoge cholesterolgehalte. Maar zoals de studie aangaf, had het dieet toch geen invloed op cholesterolwaarden. Wie bovendien 's ochtends een eitje bakt en er iets graanrijk bij eet, zou doorheen de rest van de dag minder snel iets ongezond eten.
Gezonde eigenschappen
Ondanks alle negatieve eigenschappen die eitjes de afgelopen jaren toegewezen kregen, zijn er ook veel voordelen aan verbonden. Een ei bevat veel Omega 3-vetten, mineralen en vitaminen die broodnodig zijn voor ons lichaam.