Defensief reageren
Als je partner zichzelf begint te verdedigen wanneer je een simpele vraag stelt, is er misschien iets niet helemaal pluis. "Een ingewikkelde of aanvallende uitleg op een eenvoudige vraag is nooit goed", vertelt psycholoog Joshua Klapow aan Elite Daily. "De kans is groot dat er meer zit achter dit verwarrende antwoord."
Afleiden
Verandert je geliefde plots van onderwerp? Dan is dit geen goed teken. "Als je ergens over wil praten en je lief begint opeens over iets anders, schuilt daar misschien een geheim achter", aldus Klapow. "Geef niet op en vraag door. Het kan zijn dat hij of zij bewust iets verbergt of het gewoon moeilijk vindt om het over die kwestie te hebben."
Beschuldigen en veroordelen
"Door de schuld bij iemand anders te leggen tijdens een confrontatie, ontwijk je wat er echt aan de hand is", zegt Klapow. "Als je partner bovendien van de daken schreeuwt dat hij of zij ergens niet mee akkoord is, klopt er iets niet. Anderen extreem veroordelen om hun bedrog, betekent misschien dat hij of zij zelf een scheve schaats gereden heeft."
Vertrouwen
Als je metgetgezel iets verbergt, betekent dat niet per se dat je hem of haar niet kan vertrouwen. "Een geheim is niet altijd slecht", besluit Klapow. "Stel jezelf de vraag waarom en waarover je partner iets verzwijgt. Als je het gevoel hebt dat er iets niet juist zit, spreek hem of haar dan op een rustige manier aan. Ervoor kiezen om niet elk detail van je leven te delen is niet hetzelfde als bewust dingen geheim houden."