Dertigtal mensen opgepakt bij incidenten in Antwerpen

In Antwerpen zijn er tijdens de oudejaarsnacht hier en daar incidenten geweest. Zo werden er vernielingen aangericht en brandjes gesticht. "Een dertigtal personen werd opgepakt. Het was een hectische nacht voor de hulpdiensten", zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert. In Antwerpen-Noord liep een gokkantoor op de hoek van de Zeilstraat met de Pothoekstraat schade op door vuurwerk dat er naar binnen werd gegooid. Ook in Deurne werden vernielingen aangericht: de ramen van een advocatenkantoor aan de Lakborslei werden verbrijzeld, een vuilnisbank werd in brand gestoken en het raam van een bushokje werd aan diggelen geslagen. Ook in Borgerhout en op het Kiel werd hier en daar schade aangericht en brandjes gesticht.

In Mechelen zijn de feestelijkheden in het algemeen rustig verlopen. "Er werden twee personen overgebracht naar het commissariaat voor openbare dronkenschap en ordeverstoring. Twintig personen werden geverbaliseerd voor wildplassen en van een persoon werd het vuurwerk in beslag genomen, nadat deze een knaller tegen een geparkeerde patrouillewagen had gegooid", zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Op de Tervuursesteenweg in Mechelen werd een vuilnisbak in brand gestoken en op de Leuvensesteenweg een partij papier en karton. De brandweer kon het vuur telkens snel blussen. "In Willebroek werd er vuurwerk naar onze patrouilleploegen geschoten. Enkele jongeren werden geïdentificeerd. Hier werden ook een aantal processen-verbaal voor beschadigingen door het vuurwerk opgesteld. Bij een feestzaal in Leest werd een partij vuurwerk in beslag genomen dat van 'niemand' bleek te zijn", aldus nog Van de Sande.

In Turnhout bleef het rustig tijdens de oudejaarsnacht. Er werd volgens de politie wel veel vuurwerk afgeschoten, hoewel dat eigenlijk verboden was. De ploegen waren heel de nacht in de weer, maar er deden zich nergens erge incidenten voor.

bron: Belga