Daarom smaakt sinaasappelsap zo vies na het tandenpoetsen

Daarom smaakt sinaasappelsap zo vies na het tandenpoetsen

Zodra je iets eet, worden de smaakpapillen in je mond aan het werk gezet. Die bestaan uit vijftig tot honderd smaakcellen en hebben elk aparte receptoren om verschillende smaken te kunnen waarnemen. Vervolgens bindt een smaak zich aan een receptor en geeft je brein een signaal van smaak. Zo proef je wat er in je mond zit.

Er zijn ook stoffen die deze receptoren in de war kunnen brengen. De zeepachtige stof natriumlaurylsulfaat is een stof die je tandpasta schuimend maakt. Die zou ook de zoetreceptoren verstoren, waardoor je sinaasappelsap ineens heel bitter gaat smaken.

Oplossing

Om de vieze maak te vermijden kan je best gewoon afwachten tot je receptoren weer zijn hersteld. Dit kan ongeveer een uur duren. Daarnaast kan je ook kiezen voor een natuurlijke tandpasta die de stof natriumlaurylsulfaat niet bevat.