- 500 gram mager rundsgehakt
Voor de afwerking:
- Cheddar
- Pijpajuin
- Paar nacho's
Zo maak je het
- Snipper de ui fijn, schil en plet de teentjes look, hak de jalapeno in kleine stukjes. Laat de ui, de look en de jalapeno even aanstoven in wat olijfolie in een grote kookpot met een dikke bodem. Haal ze er na een paar minuten uit en bak nu het gehakt. Snij de salami in stukjes. Van zodra al het gehakt gaar is, voeg je de salami, de ui, de look en de jalapeno er weer bij.
- Voeg de tomaten, de kidneybonen, de kikkererwten en de witte bonen toe. Laat een half uurtje zonder deksel sudderen op een zacht vuur. Voeg dan de maïs toe en breng op smaak met de komijn, zout en een paar blaadjes laurier. Voeg eventueel chilipoeder toe om het gerecht pittiger te maken.
- Werk de chili voor het opdienen af met wat fijngesnipperde lente-ui, verbrokkelde nacho's en geraspte Cheddar. Dien op met rijst en/of een salade.
Klaar in 60 minuten