Bundesliga - Lewandowski gaat Heynckes voorbij in topschutterslijst aller tijden

Bundesliga - Lewandowski gaat Heynckes voorbij in topschutterslijst aller tijden

Robert Lewandowski nam woensdagavond voor Bayern München in het met 1-3 gewonnen competitieduel tegen Freiburg de openingstreffer voor zijn rekening en scoorde zo zijn 221e treffer ooit in de Bundesliga, een totaal waarmee hij Jupp Heynckes (220) voorbijging en alleen nog legendes Gerd Müller (365 goals) en Klaus Fischer (268 goals) voor zich moet dulden. Müller maakte zijn goals enkel en alleen voor Bayern München, Fischer deed dat voor Schalke, Keulen, 1860 München en Bochum, en Heynckes was erg productief voor Borussia Mönchengladbach en Hannover.

De 31-jarige Lewandowski verhuisde in 2010 van Lech Poznan naar Duitsland en tekende bij Borussia Dortmund. In 2014 volgde een overstap naar Bayern München. Voor Dortmund scoorde hij 74 competitiedoelpunten, bij Bayern zit hij momenteel aan 147 goals.

Lewandowski zit dit seizoen in de Bundesliga aan negentien doelpunten in vijftien duels. Zijn treffer leek woensdagavond slechts een punt te zullen opleveren, want Freiburg kwam na de pauze langszij. Het was de Nederlandse tiener Joshua Zirkzee die Bayern enkele minuten na zijn invalbeurt meteen de drie punten bezorgde, bij zijn Bundesliga-debuut. Even later scoorde Serge Gnabry zelfs nog de 1-3.

bron: Belga