Aanslag Joods Museum - World Jewish Congress verwelkomt schuldigverklaringen

Het World Jewish Congress (WJC) reageert tevreden op de beslissing van het Brusselse assisenhof om Mehdi Nemmouche en Nacer Bendrer schuldig te verklaren aan de aanslag op het Joods Museum van België, die in 2014 het leven kostte aan vier mensen. "In naam van onze voorzitter en in naam van onze gemeenschappen in meer dan 100 landen verwelkomen we dit verdict", zegt Robert Singer, vicevoorzitter en CEO van het WJC. "Dit brengt een begin van gerechtigheid voor de nabestaanden van de mensen die zo brutaal vermoord werden en voor de Joodse gemeenschap in haar geheel."

"Deze aanval kwam op een moment dat het antisemitisme in Europa aan een opgang bezig was en helaas is het sindsdien alleen maar toegenomen", gaat de vicevoorzitter verder. "En hoewel we de verhoogde veiligheidsmaatregelen op prijs stellen die de Belgische overheid genomen heeft, mogen we niet denken dat we nu veilig zijn. We moeten waakzaam blijven om ervoor te zorgen dat zulke barbaarse daden zich niet meer voordoen in België of elders in Europa."

"We betreuren dat bepaalde advocaten zoveel ongelooflijke complottheorieën gebruikt hebben op het proces en Israël gedemoniseerd hebben", aldus nog de vicevoorzitter. "We kunnen alleen maar hopen dat de rechters ingezien hebben hoe gevaarlijk het is om dergelijke clichés toe te laten in een rechtszaal."

bron: Belga