Na een lange bergwandeling of een vermoeiende dag op de latten heeft je lichaam nood aan stevige kost. Een winterse stoofpot die je op voorhand kan klaarmaken, komt dan als geroepen.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 500 gr rundsvlees
- 4 aardappelen
Stap 1
Laat de boter smelten in een grote braadpan. Snij het vlees in gelijke stukken en schroei het aan beide kanten aan tot het een mooie bruine kleur heeft. Haal het vlees uit de pan en blus met de rode wijn, terwijl je de bakresten losschraapt met een houten lepel.
Stap2
Schil de aardappelen en de wortelen en snij ze in kleine stukken. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en fruit de fijngesneden ui en look. Voeg het vlees, de rode wijn, de rundsfond, de aardappelen en de wortelen toe. Bind het takje rozemarijn en de laurierblaadjes samen en laat minstens een uur mee stoven op een zacht vuur. Voeg nu de erwten toe en kruid naar smaak met peper en zout.
Smakelijk!