Rode curry met tofoe

Rode curry met tofoe

In het kader van de actie ‘veertig dagen zonder vlees' bekeren heel wat landgenoten zich dezer dagen – al dan niet tijdelijk – tot het vegetarisme. Veel vegetarischer dan tofoe wordt het niet, al heeft het witte soja-goedje van nature niet zoveel smaak. Combineer het met pittige rode curry uit Thailand en dat probleem is meteen opgelost.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 500 gram tofoe
  • 500 ml kokoskroom

  • 1 paprika
  • 1 blik bamboescheuten
  • 1 blik babymaïs
  • 2 el rode currypasta
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el vissaus
  • 2 limoenblaadjes
  • Arachideolie
  • 250 gram jasmijnrijst
  • Stap 1

    Verhit een beetje arachideolie of andere neutrale plantaardige olie naar keuze in een pan. Snij de tofoe in reepjes en bak ze langs weerszijden tot ze mooi gekleurd zijn. Leg de tofoe op een vel keukenpapier om de overtollige olie te laten afdruipen.

    Stap 2

    Verhit opnieuw wat olie in een kookpot op een zacht vuurtje. Bak de currypasta even al roerend aan, waarna je de kokosmelk toevoegt. Hoe meer pasta je gebruikt, hoe pikanter het eindresultaat. Zet het vuur nu harder tot de melk het kookpunt bereikt, om te vermijden dat je gerecht straks bitter gaat smaken. Zet het vuur opnieuw zachter en voeg de suiker, de vissaus en de limoenblaadjes toe. Die laatste kan je in elke Aziatische supermarkt kopen, meestal in diepgevroren vorm.

    Stap 3

    Snij de geschilde paprika in kleine stukken, verwijder de zaadjes en laat ze zachtjes garen in de kokosmelk. Open het blik bamboescheuten en de babymaïs, laat het vocht uitlekken en voeg ze toe. Laat de curry nog een vijftal minuten sudderen op een zacht vuurtje en je bent klaar om aan tafel te gaan.

    Stap 4

    Serveer de curry met jasmijnrijst, die je klaarmaakt volgens de instructies op de verpakking. Ter afwerking kan je je gerecht versieren met een partje limoen en/of wat korianderblaadjes.