- 8 rijstvellen
Zo maak je het
- Schil de wortel en de rode ui. Snipper de helft van de rode ui fijn, snij de andere helft in dunne reepjes. Blancheer de sluimererwten even en spoel ze dan onder koud water om het garingsproces te stoppen. Snij de sluimererwten en de wortel net als de rode ui in langwerpige reepjes. Kook de noedels volgens deinstructies op de verpakking in gezouten water.
- Laat de rijstvellen een voor een weken in koud of lauw water tot ze wak zijn. Beleg het midden van elk vel met een paar reepjes wortel, ui en sluimererwt. Voeg wat noedels en een paar blaadjes munt en koriander toe. Vouw het rijstvel eerst van boven naar onder over de vulling. Vouw nu de zijkanten naar binnen en rol de loempia op.
- Maak nu een dipsausje. Meng daarvoor de fijngesnipperde ui, de fijngeplette pinda's, het sap van de limoen, de vissaus, de sojasaus, wat gesneden koriander, de suiker en een beetje water in een kom. Als je van pikant houdt, kan je eventueel nog een chilipeper toevoegen.