Eend is een leuke afwisseling voor wie ander mager vlees als kip of kalkoen beu is. Je betaalt een tikkeltje meer, maar krijgt er dubbel zoveel smaak voor terug. De combinatie met een frisse mangosalade en zoetzure saus is een echte aanrader.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 4 eendenborsten
- 2 rijpe mango's
Stap 1
Schil de mango, verwijder de steen en snij het vruchtvlees in langwerpige frietjes'. Schil vervolgens de zoete puntpaprika, haal de zaadjes eruit en snij er dunne slierten van. Meng de mango en de paprika in een slakom, pers er een halve limoen over uit en voeg wat korianderblaadjes toe. Bedek de kom met vershoudfolie en zet de salade even in de koelkast.
Stap 2
Stap 3
Terwijl de eend verder gaart in de oven, neem je een kleine sauspan. Doe er wat neutrale, plantaardige olie in en bak de fijngehakte gember en look even aan. Voeg vervolgens de vissaus, het limoensap, het water en de suiker toe. Zet het vuur wat lager en roer met een houten lepel tot alle suiker is opgelost. Als de saus te stropig wordt, voeg dan wat extra water toe. Dien de eend op met een portie van de mangosalade en een kommetje rijst.
Smakelijk!