Daarom moet je je koffie niet opwarmen in de microgolf

Daarom moet je je koffie niet opwarmen in de microgolf
Foto Unsplash

Het overkomt ons allemaal weleens en geen zorgen, erg is het niet. Je kan er nog altijd voor kiezen om je koffie koud naar binnen te werken of je zet een nieuw kopje. Maar als er één ding is dat je beter niet doet, dan is het je koffie opwarmen in de microgolf.

Aroma

Volgens Tasting Table en andere media gespecialiseerd in alles wat met koffie te maken heeft, doet dat opwarmingsproces namelijk niks goeds voor je koffie. Integendeel. Koude koffie heeft namelijk al een andere chemische samenstelling dan warme koffie, maar wanneer je dat koud kopje opwarmt, verandert die opbouw nog eens. Koffie bestaat uit zo’n 850 aromatische bestanddelen en oliën, die grotendeels verloren gaan tijdens het opwarmen. Resultaat? Je koffie smaakt minder, slechter en bitterder. Niet bepaald aantrekkelijk, toch? Is je kopje dus afgekoeld, voeg dan liever wat ijsblokjes toe.