Takashii From Japan stelde alle voorbijgangers in Japan dezelfde vraag: «Is een sekswerker bezoeken een vorm van bedrog?». En zo goed als alle vrouwen vinden verrassend genoeg van niet.
Seks zonder gevoelens
«Dat telt niet als bedrog. Het kan me niet schelen als het gewoon maar voor de seks is», klinkt het bijvoorbeeld. Of: «Ik vertelde mijn lief dat hij naar een sekswerker moet gaan als hij me wil bedriegen. Het is ok als hij ervoor betaalt.»
@takashiifromjapan
Cheating culture in Japan
♬ original sound - TAKASHii 🇯🇵 - TAKASHii 🇯🇵Zij vinden dat iets enkel bedrog is als er gevoelens in het spel zijn. «Ik heb liever dat ze naar een sekswerker gaan, dan dat ze met willekeurige meisjes beginnen te praten», zegt een vrouw. Iemand anders zegt dat het oke is, «zolang hij geen gevoelens heeft voor de sekswerkers.»
«Cultureel gegeven»
Een laatste vrouw besluit: «Sekswerk is een cultureel gegeven in Japan. Japan is bekend voor zijn sekswerk. Dus misschien is dit typisch Japans.»
@takashiifromjapan Cheating culture in Japan
♬ original sound - TAKASHii 🇯🇵 - TAKASHii 🇯🇵
Eerder stelde Takashi al dezelfde vraag aan mannen. Zij waren minder unaniem in hun antwoorden, maar ook daar opperden enkele mannen dat als je geld betaalt voor seks, het niet telt als bedrog.
Gemengde reacties
Het filmpje heeft heel wat debat in gang gezet. Veel kijkers op TikTok schrikken van hoeveel vrouwen het ok vinden dat hun lief sekswerkers bezoekt. «Deze had ik niet zien aankomen», zegt iemand. Iemand anders bedankt Takashi ook om een licht te werpen op de culturele verschillende tussen Japan en andere landen.