HUH. Bedrijf maakt kuisproducten van voedselafval

HUH. Bedrijf maakt kuisproducten van voedselafval
Foto Pexels

Maar hoe werkt dat dan? Aardappelschillen worden gefermenteerd tot vetzuren en behandeld met alcohol afkomstig van brouwers die alcoholvrij bier maken. Vervolgens worden ze omgezet in actieve ingrediënten die hun stinkende best doen om alles schoon te krijgen.

Fris als Citroen van vuilnisbelt

Voedselafval van supermarkten wordt omgezet in een ontkalker en een andere krachtige stof, genaamd biosurfactant. Deze stof komt van nature voor en wordt verkregen door middel van fermentatie. Citroen en munt die van de vuilnisbelt zijn gered worden gebruikt om een frisse, aangename geur te creëren.

Suikerbietenpulp, die ongeschikt is voor suikerproductie, wordt hergebruikt als verdikkingsmiddel, zodat de toiletreiniger zich goed hecht en zijn werk kan doen.

Veel verschillende manieren dus om creatief om te gaan met vuiligheid en zo een schonere wereld te bekomen.