Diane von Furstenberg. Woman before fashion
Vijftig jaar geleden veranderde een Brusselse vrouw de modewereld voorgoed: Diane von Furstenberg ontwierp de wrapdress, ofwel de iconische wikkeljurk. Die flatterende jurk werd een van de grote symbolen van de bevrijding van de vrouw in de jaren ’70. ‘Woman Before Fashion’ viert dit Belgisch mode-icoon met een unieke tentoonstelling over haar inspirerende werk en leven. Mode & Kant Museum stelt meer dan 50 modellen tentoon, waarbij de vrouw altijd op de eerste plek kwam.
t.e.m. 7/01/2024
Mode & Kant Museum Violetstraat 12 1000 Brussel
A(R)MOUR
Mous Lamrabat neemt de hele zomer zijn intrek in MAD Brussels, het epicentrum voor mode en design. De Belgisch-Marrokaanse fotograaf verdiende al zijn strepen bij Chanel, Yves Saint Laurent en Vogue en stelt nu drie maanden lang zijn kleurrijke en kritische werk tentoon in onze hoofdstad. Deze keer liet hij de woestijn achter voor de straten van Brussel. Daar ging hij op zoek naar kleurrijke plekken die hem deden denken aan zijn moederland. Het resultaat zijn extravagante beelden die vragen opwerpen over mode, racisme en status.
t.e.m. 2/09/2023
Mad Brussels Nieuwe Graanmarkt, 10 1000 Brussels
Brussels Queer Graphics
Al sinds de jaren vijftig maken queer gemeenschappen zich zichtbaar in Brussel via grafische vormgeving. Met behulp van die specifieke beeldtaal verzetten ze zich tegen de heersende normen. Design Museum Brussel stelt meer dan 70 jaar aan queer grafische vormgeving in Brussel tentoon, waarbij veerkracht, identiteit, pride en collectiviteit de rode draad zijn.
t.e.m. 5/11/2023
Design Museum Brussels Belgiëplein 1 1020 Brussel
Shezad Dawood: Night in the Garden of Love/ Tapta: Espaces souples
Ook deze zomer kan je een bezoekje aan Wiels, het centrum voor hedendaagse kunst, niet overslaan. Zo gaat de Britse kunstenaar Shezad Dawood in ‘Night in the Garden of Love’ in gesprek met de Afro-Amerikaanse componist Yusef Lateef. Een unieke VR-ervaring, waarbij Dawood zijn schilderijen op textiel plaatst naast digitale planten die gestuurd worden door Lateefs muziek. Op een ander verdiep vind je dan weer de beeldhouwkunst van de Pools-Belgische kunstenares Tapta terug. Al sinds de jaren ’60 werkt ze met textiel en flexibele materialen als basis voor haar structuren. Deze keer staat haar werk naast de kunstwerken van Greet Billet, Hana Miletić en Richard Venlet.