Mamma Roma brengt het authentieke Rome écht naar België. Voor deze zomer ontwikkelde de restaurantketennamelijk een signature cocktail: de Mamma Roma Basil Smash. Voor de cocktail gebruikt Mamma Roma haar eigen ontwikkelde jenever, die geïnspireerd is op kenmerkende smaken uit Italië. Denk aan oregano, verse tomaat, rozemarijn, paprika en olijfolie. De combinatie van distillaten die in deze jenever gecombineerd worden, heb je nog nooit eerder geproefd en creëren de unieke smaak van de cocktail.
Maar je kan ook zelf aan de slag.
Ingrediënten:
90 ml Mamma Roma Pizza Gin
50 ml limoensap
16 basilicumblaadjes
26 ml rietsuiker
Basilicumblaadjes voor afwerking
Ijsblokjes
Werkwijze:
Stamp de basilicumblaadjes fijn in een shaker.
Voeg de Mamma Roma pizzajenever toe.
Voeg rietsuiker toe.
Meng het limoensap onder de blaadjes.
Vul het glas met ijsblokjes.
Verdeel de Basil Smash over de glazen.Werk af met een blaadje basilicum en een schijfje limoen.