ête. De resultaten zijn opvallend: 45% van de respondenten speelde ooit foto's, filmpjes of andere data op de smartphone kwijt. Hoewel tegenwoordig de smartphonecamera voor veel mensen hun belangrijkste fototoestel is geworden, gaf maar liefst 1 op 4 aan nooit een back-up van die informatie te maken! Een backup maken van de smartphone is te moeilijk, beweren vele lezers. Maar is dat wel zo?
Always look on the bright side of life: bemoedigend nieuws is natuurlijk dat 55% van de deelnemers aan onze enquête nog nooit gegevens verloren heeft. Zo gaf bijna de helft aan een back-up op het internet te hebben. Een derde bewaart hun reservekopieën op een externe harde schijf, terwijl een minderheid blijkbaar genoeg heeft aan een USB-stick. Anderzijds heeft de andere helft door een menselijke of technische fout dus ooit al permanent afscheid moeten nemen van foto's of video's op de smartphone. Sommige mensen lijkt dat niet te deren, aangezien 25% aangaf nooit een back-up te maken.
Respondenten die aangaven dat ze geen back-up maken, duiden daar één belangrijke reden voor aan: het is te moeilijk. Nochtans hoeft het echt niet zo moeilijk te zijn. Met een van de harde schijven van Seagate is dat probleem meteen van de baan door de eenvoudige backup software die wordt meegeleverd. Bovendien krijg je bij elke schijf van de Backup Plus familie ook nog eens twee jaar 200 gigabyte opslagruimte in OneDrive, de clouddienst van Microsoft.
Reis je vaak naar het buitenland? Dan is een clouddienst soms minder handig als je niet overal internet hebt. Met de Seagate Wireless Plus, beschikbaar in 1 en 2 TB, kan je overal ter wereld ook heel eenvoudig draadloos een veilige kopie maken van al je smartphonebestanden. Met 2 terabyte kan je maar liefst een half miljoen liedjes, 320.000 foto's of tien dagen HD-videomateriaal een plaatsje geven. Handig toch?