Het gebied van Terhills is een moeilijk begaanbaar gebied met heuvelachtig terrein, want daar situeren zich ook de mijnterrils. Terhills behoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, waar de voorbije drie weken ook al meerdere acties plaatsvonden, maar toen meer in het Dilserbos richting As en Opoeteren (Maaseik) en aan de Salamander bij de Mechelse Heide in Maasmechelen. De hitte op deze broeierige dag maakt het voor de militairen, politiemensen en de speurhonden hoegenaamd niet gemakkelijk om de sweepings uit te voeren.
Terhills vermijden
Het wandelgebied Terhills is niet gesloten, maar Van Duyse vraagt toch aan de mensen om het gebied te vermijden. Als er toch iets interessants gevonden zou worden, zullen politie en leger de plek beveiligen en mensen op afstand houden.
«In de zoekactie naar het gevaarlijke individu moeten we in de onderzoekspistes alle deuren kunnen sluiten. Alle concrete elementen in het dossier worden serieus genomen en daarom zijn er vandaag twee plekken waar de zoekacties nog moesten plaatsvinden. We zijn vrijdagmorgen begonnen met een kleine plek hier aan de Bekaertlaan en dat is afgerond. De tweede zone is Terhills en is moeilijker. Dat zal zeker nog de hele namiddag in beslag nemen. Er zijn ongeveer 120 militairen, 60 politiemensen, 10 mensen van de civiele bescherming en 14 speur- en lijkhonden hier aanwezig om de zoekingen uit te voeren. Tot nu toe hebben we hier nog niets gevonden wat interessant lijkt», aldus Van Duyse. Als er mogelijk bepaalde zaken of sporen gevonden worden, dan worden die sporenvrij meegenomen in een papieren zak.
In het onderzoek Jürgen Conings raakte eerder al bekend dat er meer dan twintig onderzoekspistes zijn en de zoekingen vrijdag dienen om pistes te kunnen afsluiten. Waarom er vrijdag precies in Lanklaar en Eisden gezocht wordt, kon niet meegedeeld worden. Speurders en onderzoeksrechter baseren zich wel op concrete elementen om dergelijke acties te organiseren.