Zonnebloemkwekerij moet velden sluiten door opdringerige selfiezoekers

Zonnebloemkwekerij moet velden sluiten door opdringerige selfiezoekers

Barry Bogle, de eigenaar van de Bogle Seeds boerderij in Ontario, heeft er een horrorweekend opzitten. Zijn bedrijf werd overspoeld door mensen die op zoek waren naar zijn uitgestrekte velden vol bloeiende zonnebloemen en hun gele pracht. Maar die toestroom bracht heel wat verkeerschaos met zich mee en zorgde voor schade aan de planten. Daarom sluit de boerderij voortaan de deuren voor bezoekers.

Politie moet snelweg afsluiten

De toestroom van amateurfotografen was zo groot dat het voor heel wat verkeershinder zorgde op de naburige snelweg. De politie moest eraan te pas komen en sloot de weg volledig af. "Het was eigenlijk een flashmob, maar dan met auto's. De Highway 6 zat over 4 kilometer volledig vast", aldus Bogle.

A post shared by ?? (@blackcrowjo) on

Daarnaast brachten de bezoekers ook schade toe aan de planten van het bedrijf. "Ze gingen heel diep de velden in. Ik heb een aantal zonnebloemen gezien waarvan de steel gebroken was en die op de grond lagen." Hoewel de boerderij nu gesloten is voor fotografen, plant Bogle zijn bedrijf wel opnieuw open te stellen voor mensen die er vogelzaad en andere spullen willen komen kopen.