Zo kan je een ‘papercut' genezen

Zo kan je een ‘papercut' genezen

Zo is de wonde lelijker dan je zou denken. Met een microscoop zie je namelijk dat de rand van papier niet glad is, maar eerder kartelig als een zaag. Hierdoor creëert een papiersnee dus een ‘rafelige' wonde, waardoor veel zenuwen geraakt worden.

Doordat je vaak je vingertoppen openhaalt aan papier, haal je het wondje ook telkens open als je iets doet met je handen. Alsof dat niet erg genoeg is, bevat papier ook vaak chemicaliën als bleekmiddel, waardoor de wonde nog meer gaat irriteren.

Tot slot is een papiersnee vaak niet diep genoeg om te bloeden, waardoor er geen bloed in de wonde stolt en deze dus niet snel dichtgaat. Daardoor blijven de zenuwuiteinden blootgesteld en gevoelig.

De truc is om de wonde dicht te maken met een helende zalf. Daarvoor hoef je evenwel niet naar de apotheek te hollen, want gewone lippenbalsem werkt ook uitstekend. Smeer de wonde in met wat Labello of welk merk dan ook, en je hebt er geen last meer van. Belangrijk: om ontstekingen te vermijden, snij je best eerst het topje van de balsem af.