Traditioneel eten tennissers vooral pasta, omdat ze op die manier veel koolhydraten binnenkrijgen. De laatste jaren merkt Anthony Davies, die op Wimbledon verantwoordelijk is voor de catering, dat de vraag naar sushi steeds groter wordt. Bij elke editie moet Davies dubbel zoveel van de Japanse snack voorzien als het jaar voordien.
Koolhydraten én eiwitten
"Spelers kiezen zelf wat ze willen eten", zegt de Brit. "Het is onze taak om daarvoor te zorgen, zodat ze in staat zijn om te presteren op de baan. Pasta is nog altijd heel populair, maar sushi is heel erg in opmars."
Volgens Davies is dat niet zo raar. "Je krijgt een flinke hoeveelheid koolhydraten en eiwitten binnen, handig verpakt in kleine porties. Dat werkt blijkbaar goed."
Aardbeien
Wimbledon staat natuurlijk vooral bekend omwille van de typische aardbeien met slagroom. Die worden elke ochtend om 4u geplukt in Kent, in het zuidwesten van Engeland. Om 11u komen ze aan op Wimbledon, waar op twee weken tijd 28.000 kilogram aardbeien verorberd worden, samen met 10.000 liter slagroom.
Foto AFP
Eten en drinken op Wimbledon in cijfers:
- 330.000 kopjes koffie en thee