Vrouwen gebruiken seks om hun partners te straffen of te belonen

Vrouwen gebruiken seks om hun partners te straffen of te belonen

De conclusies van dat onderzoek pende ze neer in het boek ‘The Sex Diaries'. Daaruit blijkt dat de kloof tussen wat mannen in de slaapkamer verwachten en wat ze effectief krijgen van hun vrouwelijke partners behoorlijk diep is. Veel mannen voelen zich neerslachtig en zelfs wanhopig omdat ze steeds vaker om seks moeten smeken. Dit gaat vaak gepaard met gevoelens van schaamte en onmacht.

Volgens de onderzoekster is dit te wijten aan de wispelturigheid van het vrouwelijk libido. “Veel vrouwen hebben er helemaal geen boodschap aan, maar wanneer je aan mannen vraagt wat ze het meest missen in een relatie, zullen velen seks bovenaan zetten. Relaties worden dus grotendeels beïnvloed door het verward vrouwelijk libido”.

Daarnaast speelt ook het biologische verschil een rol. Volgens Michael Gurian, auteur van ‘What Could He Be Thinking? How a Man's Mind Really Works', verhoogt de natuurlijke aanwezigheid van oxytocine tijdens een orgasme. Oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd, produceert bij mannen een enorm sterke emotionele verbondenheid. Van nature is deze stof slechts beperkt aanwezig en dus is seks de snelste manier om verbondenheid te creëren met een vrouw.