Vrouw die zich elke dag van haar leven herinnert onthult allereerste herinnering

Vrouw die zich elke dag van haar leven herinnert onthult allereerste herinnering

We zouden ons allemaal graag alles herinneren. We vergeten waar onze sleutels liggen, we vergeten de naam van die ene acteur, we vergeten waar we die ene persoon nu juist van kennen. Maar je elk detail van je leven herinneren? Voor Sharrock is het de realiteit. Haar aandoening maakt dat ze niets kan vergete. Er zouden zo'n 60 tot 80 mensen op de wereld zijn die eraan lijden.

12 dagen oud

Haar eerste herinnering dateert van toen ze maar 12 dagen oud was. "Mijn ouders droegen mij naar de passagierszetel van de auto (mijn vaders idee) en legden mij er neer voor een foto", vertelt ze in haar blogpost.

Ook haar eerste verjaardag herinnert ze zich. "Op mijn eerste verjaardag had ik geen idee wat de bedoeling van die dag was, al wat ik herinner is dat mijn moeder me in een jeukende satijnen jurk stopte en dat ik moest huilen", zegt Sharrock verder. "Die dag gaven mijn ouders me ook een pluchen Minnie Mouse wiens gezicht me schrik aanjoeg, maar ik kon het niet onder woorden brengen. Al wat ik kon doen is wenen en het wegduwen wanneer ik het zag."

Negatieve kant

Studenten met nakende examens kunnen alleen maar dromen van zo'n geheugen, maar de Australische haalt ook de negatieve kant aan. Zo herinnert ze zich echt alles, ook de dingen die ze liever vergeet. "Dit is een enorme hinder in mijn leven. Omdat ik me niet alleen alle details van gebeurenissen herinner, maar ook alle pijnlijke emoties herleef", zegt ze. Verder brengt haar continue instroom van herinneringen ook slapeloosheid met zich mee.

Geheugenonderzoek

Sharrock is vastbesloten om iets met haar aandoening te doen. Momenteel doet ze mee aan twee onderzoeken naar het menselijk geheugen, zodat de wetenschap binnenkort wat meer weet over Hypertymesia. De studies proberen ook een beter beeld te krijgen over dementie en Alzheimer. "Alzheimer is een aandoening die mij nauw aan het hart ligt aangezien de vader van mijn stiefvader eraan leed," vertelt de 27-jarige. "Ik hield van hem alsof hij mijn biologische grootvader was." Verder geeft ze lezingen en is ze bezig aan haar eerste boek. Zo hoopt ze de ziekte breder bekend te maken en zo meer over te weten komen.