Vlaanderen wil WK Gymnastiek 2023 organiseren

Vlaanderen wil WK Gymnastiek 2023 organiseren

Vlaanderen stelt zich kandidaat om het WK Artistieke Gymnastiek, of toestelturnen, in 2023 te organiseren. Dat heeft de regering vandaag beslist op voorstel van minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). Het wereldkampioenschap vindt elk jaar in oktober of november plaats en is na de Olympische Spelen de belangrijkste competitie in de discipline. België scoorde goed op de jongste editie in Doha. Nina Derwael won goud op de damesbrug en werd vierde op de balk en allround.

België stelt zich nu kandidaat om de editie in 2023 te organiseren, net voor de Olympische Spelen in Parijs. Dat biedt Vlaamse topgymnasten een unieke kans om zich voor eigen publiek als laatste stap in het selectietraject te plaatsen voor die Olympische Spelen. Gymnastiekfederatie Vlaanderen verkiest, net als bij het WK in 2013, Antwerpen als locatie. Door de benodigde plaats kan het evenement immers enkel worden georganiseerd in het Sportpaleis, in combinatie met de Lotto Arena.

De kandidatuur wordt ondersteund met 800.000 euro van Vlaanderen en 400.000 euro van de stad. Begin mei maakt de Internationale Gymnastiekfederatie haar beslissing bekend.

De Vlaamse regering wil nog meer evenementen met internationale uitstraling laten doorgaan in onze regio. Daarvoor werd zelfs een speciale cel, EventFlanders, opgericht. Die zal in 2020 ook een Flanders Food Week organiseren. Vlaanderen is dat jaar gastland voor het World Forum on Gastronomy Tourism van de Verenigde Naties. EventFlanders zal proberen om de chefs van de vijftig beste restaurants ter wereld naar Vlaanderen te halen. Binnenkort worden de gaststeden gekozen voor het evenement.

bron: Belga